Quantcast
Channel: آبادان شهر خدا
Viewing all 16 articles
Browse latest View live

گفتگو با فرشته توانگر،داستان نویس آبادانی

0
0
فرشته توانگر،داستان نویس آبادانی.abadan.obodan New Page 1

همین چند ماه پیش بود که همشهری هنرمندم، مریم دلباری از آبادان با من تماس گرفت و گفت که فرشتهء توانگر به آبادان آمده و اگر مایل به گفتگو و مصاحبه با او باشید، حالا بهترین فرصت است.

اعتراف می کنم که تا آن روز هیچگاه نامی از فرشتهء توانگر نشنیده بودم و اصلاً   نمی دانستم که او کیست و در چه زمینه ای فعالیت می کند،وقتی که دانستم او داستان نویس است و تا کنون چند کتاب داستان کوتاه و بلند را روانهء بازار نموده، گفتم که: شهر خدا صرفاً با آبادانی ها مصاحبه می کند و سعی در معرفی هنرمندان همشهری دارد، غیر آبادانی ها برای معرفی خودشان کانال زیاد دارند.... ولی پاسخ شنیدم که ایشان آبادانی هستند....

راستش کمی شرمنده شدم که چرا باید به عنوان یک مدعی امور فرهنگی در شهر آبادان، مرتباً به جان این مسئول و آن مسئول نق بزنم و ایراد بگیرم که چرا برای هنرمندان این شهر ارزش قائل نیستید و همیشه مرغ همسایه را برایمان غاز نشان داده اید و.... ولی خودم هنوز بسیاری از این هنرمندان را نمی شناسم و با کیفیت فعالیتشان اصلاً آشنا نیستم.

تصمیم به جبران گرفتم و با خود گفتم که علاوه بر انجام مصاحبه برای سایت شهر خدا، خوب است تا از ایشان که در آبادان هستند برای حضور در برنامهء شبانهء زندهء تلویزیونی که در آن شبها خودم اجرای آن را بر عهده داشتم هم دعوت کنم تا هم جبران نقیصه کرده باشم و هم یکی دیگر از هنرمندان شهرم را به همهء مردم خوزستان معرفی کنم. ولی از آنجا که معمولاً در زندگی ما آدمهای چند پیشه،همیشه عشق آسان می نماید اول ولی بعداً می افتد مشکلها(با اجازه از جناب حافظ بخاطر اندک دستکاری در شعرشان)!!!  این تصمیم هیچگاه به انجام نرسید و زمانی هم که فراغتی حاصل شد، ایشان به اقامتگاه خودشان یعنی شیراز باز گشته بودند.

این موضوع گذشت و من در پی فرصت مناسبی بودم تا حتماً این داستان نویس شهرمان را در همین پایگاه اینترنتی به حضورتان معرفی کنم، تا اینکه همین چند روز پیش این مجال دست داد و توانستم با خانم فرشته توانگر، داستان نویس آبادانی گفتگویی از راه دور داشته باشم، که محصول آن گفتگو، همین مصاحبه ایست که در اینجا تقدیم حضور شما خوبان می گردد:


جرثقیل اکوان در آبادان(تقدیم به حاج حسین عباسی که دوستش می دارم،چون آبادان را دوست می دارد)

0
0
جرثقیل اکوان در ساحل اروند رود در آبادان.abadan.obodan

در شهر آبادان، همانند بسیاری از مناطق شهری جهان متجدد امروز، ادوات و ابنیه ای وجود دارد که حتی ساکنان بومی آن مناطق اطلاع چندانی از تاریخ و سرگذشت آن ندارند و بسا که در بسیاری از موارد این ندانستن، باعث رایج شدن شایعات و گفتارهایی ناصحیح در مورد آن موضوع می گردد که این خلط برداشت معمولاً دو نتیجه را در بردارد:

1-  آنقدر آن موضوع ناشناخته بزرگ و دست نیافتنی می گردد که گاه با اسطوره ها آمیخته شده شایعاتی در موردش بر زبانها می افتد که دیگر حتی نمی توان در مورد آن تحقیق و کاوشی ژرف انجام داد چرا که آن«چیز»آنقدر در ذهن مردم آن مناطق عظیم و آسمانی جلوه داده شده که ذره ای جستجو و تحقیق در آن مورد می تواند به خدشه دار شدن اعتقادات مردم حامی آن مقوله منجر گردیده و خشم عمومی را در پی داشته باشد، نمونه های فراوانی را می توان در این مورد ذکر کرد همانند بسیاری از غارها و آسیابها و....در شهرهای گوناگون...شاید تا کنون شنیده باشید که ستونهایی فلزی تا همین پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در روستاهای اطراف شهرستان دیلم و گناوه بشدت مورد احترام مردم روستایی و شهری قرار داشته تا آنجا که مردم بسیاری، کرامت زیادی را برای این ستونها قائل بوده و اعتقاد به آسمانی و ریشه دار بودن این ستونها در مذهب داشتند، در حالی که این ستونها در واقع پایه های نگهدارندهء منبع اسید سولفوریک بوده که متعلق به شرکت اروپایی رویتر و بمنظور استفاده در اکتشاف معادن مورد استفاده قرار می گرفته است!!!

2-  حالت بعدی دقیقاً حالت عکس مورد قبلی می باشد، یعنی اینکه این عدم شناخت و نداشتن آگاهی صحیح از تاریخ و کاربرد آن ادوات و یا ابنیه باعث بی خیالی و پیش پا افتاده انگاشته شدن آن مورد می شود: مانند همین جرثقیل اکوان در شهر آبادان.

جرثقیل اکوان یا آکوان(akvan crain) با آن همه عظمت و گذشتهء پر افتخار، اینک به عنوان سازهء فلزی ناشناخته و بدرد نخور در گوشه ای از ساحل اروند رود، دورهء بازنشستگی خود را طی می کند هر چند که بنا به عقیدهء کارشناسان، عمر کاری او بسیار کوتاه بوده و این ایام بازنشستگی بسیار زود به سراغش آمده است.

ناشناخته ماندن اکوان تا آنجا کشیده شد که مدتی پیش در یکی از برنامه های رادیویی صدای مرکز آبادان، آنهم در برنامه ای به نام فیدوس، که رسالت آشنایی نسل جوان آبادان را با گذشتهء این شهر بر عهده دارد، از این جرثقیل تحت عنوان«کرن ناصر پهلوون» نام برده شد!!!

که البته بنده در همان زمان و بصورت آنی با تهیه کنندهء محترم برنامه که از همکاران صدیق و زحمتکش بنده بودند، تماس گرفتم و ایشان را متوجه اشتباهشان نمودم و ایشان از من قول گرفتند تا مطالبی را در مورد این جرثقیل در اختیارشان قرار دهم،بنابر این و با توجه به پخش زندهء برنامه، مجری محترم فوری اعلام نمودند که بزودی اطلاعات دقیق تری در مورد کرن ناصر پهلوون در اختیار شما شنوندگان گرامی قرار خواهیم داد!!!؟؟؟!!!

بیش از این نمی خواهم اطالهء کلام داده و شما بازدیدکنندهء گرامی این وبسایت را کلافه نمایم، پس به سراغ اصل موضوع، یعنی جراثقال اکوان می رویم:

نوروز در آبادان

0
0
حاج محمد جلالی،مشهورترین ادویه فروش شهر آبادان.abadan.obodan

نوروز در آبادان

ایام بهار در هر نقطه ای از جهان، مصادف با تحولات خاص طبیعی و فرهنگی می باشد، این تحولات می توانند از نشانه ای کوچک مانند باز شدن یخهای یک رودخانه و یا چشمه باشند تا تحولاتی بزرگ و شگرف در همهء سطوح طبیعت.

در کشور ما ایران نیز، این تحول بزرگ طبیعی بدلیل وجود عوامل خاص اقلیمی و نیز پیشینهء غنی فرهنگی، همراه می شود با تحولاتی مشهود و کاملاً چشمگیر در تمامی سطوح و لایه های اجتماعی. تا آنجا که در ایام شروع فصل بهار، در کشور ایران، جایی را نمی توان یافت که از اثرات ناشی از این دگرگونی فصل بی بهره بماند.

آبادان عزیز ما نیز، با توجه به خصوصیات خاص جغرافیایی و دیگر عوامل موجود در آن،از جمله جاذه های خاص گردشگری و توریستی از دیر باز مورد توجه تمامی مهمانان نوروزی قرار داشته است.

چرا که آبادان با توجه به هوای ملایم و بهاری خویش در روزهای اول بهار، و نیز وجود بازارهای بسیار متنوع و نیز هتل های گوناگون با قیمتهای مختلف که هر کدام مطابق با وضعیت مالی گروهی می باشد، محلی بسیار مناسب برای هم تفریح و هم خرید اجناس و کالاهای خارجی مردم بوده است.به قولی هم فال بوده و هم تماشا....

آنان که سالهای پیش از آغاز جنگ تحمیلی را به یاد دارند، می دانند که از یکی دو روز مانده به سال تحویل، حتی پیاده روهای شهر آبادان، پذیرای چادرهای کوچک و بزرگ مهمانانی بود که به هر حال حضور در این چادرها را بر سکونت در هتل ها و مهمانپذیرهای این شهر ترجیح می دادند.

در میان سوغات آبادان، شاید ادویهء آبادان از دیگر ارمغان های این شهر توجه بیشتری را به خود جلب نماید، در شهری که خرما و ماهی و حصیر و بوریایش، زبانزد خاص و عام است، عطر ادویه اش هوش از سر هر اهل «دلی» می رباید و خواه ناخواه او را به دنبال خویش می کشاند. اصولاً مردم آبادان، با توجه به طبع جنوبی و دریایی خویش و نوع غذاهایی که خاص این مناطق می باشند، علاقهء فراوانی به مصرف ادویه جات بویژه ادویجات هندی و پاکستانی دارند که در این شهر کم نیستند مغازه های عطاری که همه گونه ادویه ای را برای عرضه آماده دارند.

در میان این همه ادویه فروشی در شهر آبادان، ناگفته پیداست که ادویهء جلالی با بیش از هفتاد سال قدمت و پیشینه در این شهر، از همه سر شناس تر و پر رونق تر است.

این مغازهء خوشنام که اینک متعلق به حاج محمد جلالی می باشد، ابتدا از آن حاج عبدالعلی جلالی پدر ایشان بوده است که اصالتاً از تبعهء کشور عربستان صعودی بوده و نیاکانشان از آن شبه جزیره، رهسپار این جزیره شده اند.

حاج محمد برای حفظ نام نیک این دکهء عطاری، و تهیهء ادویهء اصل و مرغوب تلاش بسیاری از خود نشان می دهد تا مبادا اعتبار این مغازه از بین برود.

شاید در اینجا لازم باشد تا یادی بکنیم از مرحوم شاهمراد، حکیم باشی و عطاری که به سه نسل از مردم این شهر خدمت نمود و به قول مرحوم مادر بزرگم: مرده را با یک نسخه زنده می کرد....

مردم قدیم آبادان از درمانها و نسخه پیچی های این مرد حکیم قصه و حکایت بسیار در دل دارند.

در اینجا برای همهء عزیزان آبادانی آرزوی سالی پربار نموده و از خداوند می خواهم که سال 87 را سال سلامتی و تندرستی همشهریان و نیز رونق شهر آبادان قرار دهد و نا گفته می دانم که این مردم خوب و صبور، مانند همیشه میزبانانی بسیار مهربان برای مهمانان نوروزی خویش خواهند بود.

و به مهمانان عزیز نوروزی که قصد حضور در آبادان را دارند، ضمن عرض خوش آمد و قدم بر چشم، فقط یادآوری می کنم که:

در این شهر آهسته قدم بردارید، در هر جای این خاک، لاله ای خفته است.....

تصویری از حاج عبدالعلی جلالی،پدر حاج محمد جلالی.این عکس نیز توسط جورج یونانی،قدیمی ترین عکاس آبادانی گرفته شده است تابلوی قدیمی مغازهء ادویه فروشی جلالی در آبادان.به تاریخ تاسیس،عکس کشتی،نام بندر مدرس در هندوستان و نیز دستگاه آسیاب توجه کنید.abadan.obodan تصویری از مرحوم حاج عبدالعلی جلالی، بنیانگذار ادویه فروشی جلالی به همراه فرزندش، محمد جلالی(همین حاج آقای امروز)این عکس توسط جورج یونانی،قدیمی ترین عکاس آبادان گرفته شده است.abadan.obodan

آبادان، سرزمين گفتگوي تمدن ها و اديان

0
0
تصويري از مسجد رانگوني ها تنها مسجد مسلمانان شرق آسيا در آسياي غربي،كه  توسط مسلمانان سني مذهب برمه اي در 1921 در آبادان تاسيس شد.abadan.obodan.عكس از: آرش آبخو

اصولاً يكي از ويژگي هاي شهرهاي صنعتي و مدرن در طول تاريخ، مهاجر پذير بودن و شناور بودن جمعيت آنها مي باشد، چرا كه در چنين شهرهايي، بطور معمول شغل و درآمد و نتيجتاً رفاه بيشتري را مي توان نسبت به ساير سرزمين ها كه ويژگي صنعتي بودن را ندارند، بدست آورد.

ناگفته پيداست كه اين حركات و جابجايي هاي جمعيتي، بخودي خود ايجاد يك سلسله تغييرات فرهنگي و ايجاد فرهنگ هاي متفرقه و خورده فرهنگ هاي جديدي را مي نمايد، چرا كه هر فردي كه به اين سرزمين جديد وارد مي گردد، صاحب خصوصيات رفتاري فردي و خانوادگي بوده كه از ميان قوم و عشيره و منطقهء زادگاه خويش اكتساب نموده و نيز داراي رسوماتي است كه در باور او نهادينه شده و كنار گذاردن آن رسوم و پذيرش رفتاري ديگر و يا حتي اعتدال در اين رفتارها برايش سخت دشوار است.

در چنين شرايطي از نقطه نظر جامعه شناسي، سه حالت پيش مي آيد:

در برخي از مناطق، سرزمين ميزبان، دستخوش تغييرات ناشي از حضور ساير فرهنگ ها قرار گرفته و فرهنگ ثابت و پايدار خويش را از دست داده و تسليم فرهنگ هاي تازه وارد گشته و به رنگ آن فرهنگ ها در مي آيد و كمترين شكلي از آنچه كه بوده است را در خود نگه ميدارد.نمونهء بارز اينگونه مناطق، شهرستانهايي هستند كه طي سالهاي اخير، با تغييرات اقتصادي- مالي كه در روستاهاي اطراف آنها پيش آمده، مورد هجوم مهاجرين روستايي قرار گرفته و عليرغم مقاومت مردم شهرنشين براي حفظ فرهنگ بومي خويش، اندك اندك فرهنگ شهرنشيني رنگ باخته و جاي خود را به فرهنگ روستايي مي دهد.در چنين وضعيتي، معمولاً بوميان شهر نشين، بتدريج منطقهء مسكوني خويش را ترك و به مهاجرت در شهرهاي بزرگتر تن در مي دهند.

اینجا شیراز است،صدای آبادان

0
0
فاروق فتاحی،پیشکسوت فوتبال آبادان و قدیمی ترین گزارشگر فوتبال کشور و داریوش نویدگویی.نفر وسط را نمی شناسم.abadan. obodan

امروز،اول خرداد ماه 1388، به همت والای انجمن فرهنگی اجتماعی یاران، به مدیدریت نصرالله وطنخواه، به مناسبت فرا رسیدن روز سوم خرداد،آزادسازی خرمشهر، مراسمی با حضور بیش از 800 نفر از آبادانی ها و خرمشهری های ساکن شیراز و سایر نقاط کشور و به منظور تجلیل از مقام شامخ خانواده های معظم شهداء، قدردانی از پیشکسوتان رشته های مختلف ورزشی و نیز گرامیداشت یاد و خاطرهء شهدای فتح خرمشهر برگزار گردید.

در این همایش که در تالار معلم شهر شیراز اجراء شد، بسیاری از ورزشکاران و پیشکسوتان و نیز اصحاب مطبوعات حضور داشتند.علاوه بر این،حضور جناب آقای آیت الهی،رئیس محترم هئیت فوتبال استان فارس و عضور فدراسیون ملی فوتبال کشور و نیز سیف الله دهکردی، مدیر عامل باشگاه فولاد اهواز، باعث شادی دوستان خوزستانی گردید.

این مراسم،گذشته از اهمیت بالایی که در ایجاد روحیه در بین پیشکسوتان ورزش آبادان داشت، از بار عاطفی فراوانی نیز برخوردار بود،بطوریکه از ابتدا تا انتهای برنامه، لحظه ای صدای احوال پرسی و اشک و گریه و صحنه های دیده بوسی و دست بوسی قطع نمی شد.

حضور چهره های سالخورده همچون حسن باشی، قهرمان بوکس آسیا ،عبدالرضا واقف فوتبالیست بزرگ ملی پوش آبادان،محیایی ورزشکار با اخلاق آبادانی، لطیف سعدونی فوتبالیست سالهای دور آبادان با عصا و فاروق فتاحی و محمد سعدونی با محاسن سفید شور و حالی خاص به این مجلس بخشیده بود.

هوشنگ خواجه ای، حمید جاسمیان،دکتر بیژن کوهزاد،پرویز پلوزاده،حمید شیرعلی، علی قانع، ممولا و مهیایی و بسیاری دیگر از ورزشکاران پیشکسوت آبادانی نیز در این مجلس حضور داشتند.

در این برنامه به یاد و حرمت شهدای فتح خرمشهر، گروه نوازندگان محلی،به کوبیدن سنج و دمام پرداختند که فضای بومی بسیاری زیبایی را در محیط ایجاد نمود.

در ادامهء برنامه پس از اهداء لوح یادبود به پیشکسوتان و نیز تقدیم هدایا به خانواده معظم شهداء ، شاهپور میلانی خوانندهء سالهای دور آبادان با صدای زیبا و شفاف خود، خاطرات جوانی بسیاری از حضار را دوباره زنده ساخت و سپس محمود جهان،خواننده ارزشمند بندری، بر روی صحنه آمد و با اجرای دو آهنگ که برای اولین بار اجراء می گردید با عث شادی حضار گردید.محمود جهان در بدو ورود بر روی صحنه، فریاد کشید که: همهء افتخار من این است که هنوز هم آبادانی هستم.

مراسم راس ساعت 13 به پایان رسید و مدعوین جهت صرف نهار به باشگاه پیام شیراز منتقل گردیدند.

برای دیدن توضیحات هر عکس،نشانگر موس را بر روی تصویر مورد نظر قرار دهید.

برای مشاهدهء تصاویر در اندازهء واقعی، بر روی عکس مورد نظر کلیک کنید.

 

برای مشاهدهء عکسهای بیشتر اینجا را کلیک کنید

حسن قانع،پیشکسوت والیبال آبادان و احمد غره زاده هنرمند عرصهء گریم و دکورobodan.abadan دکتر بیژن کوهزاد،پیشکسوت فوتبال آبادان.abadan . obodan هوشنگ خواجه ای،فوروارد روزگار قدیم تیم فوتبال کارگر آبادان.abadan. obodan داریوش نویدگویی،مدیریت انتشارات موفق نوید شیراز،یکی دیگر از چهره های فرهنگی آبادانیان ساکن شهر شیراز است.abadan . obodan

مصاحبه با نصرالله وطنخواه،شاعر و نویسندهء آبادانی

0
0
نصرالله وطنخواه،شاعر و نویسندهء آبادانی

پاییز سال 85 بود که دوست گرامی، علی پارسا کتابی را به من هدیه نمودند با نام:آبادان،ای کوچه های خاطره به قلم نصرالله وطنخواه.

تا آن روز نام این نویسنده و شاعر آبادانی را نشنیده بودم و با او آشنایی نداشتم اما نوع نوشتار و اشعار کتاب برایم جالب بود چرا که از بسیاری از افراد و آشنایان آبادانی نام برده بود و یاد بسیاری از خفتگان در خاک و کسانی را که حق بسیار بر گردن آبادان و آبادانی داشتند را زنده نموده و گرامی داشته شده بودند.

کتاب را که بیشتر ورق زدم دیدم که علیرغم آنکه کار بزرگی انجام شده و نام خیلی ها در کتاب آمده است، کار بزرگتری نیز نیاز دارد و نام بسیاری نیز در کتاب نیامده است.چند هفتهء بعد کتاب دیگری را از او دیدم با نام ای خرمشهر سراسر خاطره....

دیدم که در آن کتاب نیز از بسیاری از خرمشهری های عزیز یاد شده و حاوی اطلاعات خوبی می باشد.

از طریق آقای پارسا، شماره تلفن نصرالله وطنخواه را که ساکن شهر شیراز بود بدست آوردم و با او تماس گرفتم و از کاری که انجام داده بود تشکر کردم.مدتی بعد در یکی از برنامه های زندهء تلویزیونی شبکهء استانی سیمای خوزستان که اجرای آن را خودم بر عهده داشتم از او دعوت کردم تا به عنوان مهمان تلفنی برنامه، بر روی آنتن حاظر شده و شعری بخواند و او آمد و شعری را که خود در وصف بهار زیبای آبادان سروده بود خواند و چنان مورد استقبال بینندگان برنامه قرار گرفت که شب بعد نیز آن سروده را دوباره تکرار کردیم.چند ماه بعد،زمانی که در پی انجام امور اداری مربوط به انتقال به شهرستان شیراز بودم، شبی را مهمان او بودم و نصرالله وطنخواه مانند یک آبادانی خونگرم مرا دعوت نمود.

بعد از آن بیشتر با او آشنا شدم و شناخت من از او بیشتر شد.نصرالله وطنخواه مردیست از جنس مردان قدیم آبادان که خالصانه شهرش را دوست می دارد و هرگز بعد مسافت و دوری از آبادان، مانع از پرداختن او به آبادان و آبادانی ها نگشته است.هنوز هم مرتباً در شهر شیراز و استان فارس،مراسم خاص آبادانی ها و خرمشهری ها را برپا میدارد و باعث گردهم آمدن و زنده نگهداشتن یاد آبادان و خرمشهر در بین آبادانی ها و خرمشهری های ساکن شیراز می شود،ساکنینی که بعضاً در شهر شیراز و در غربت متولد شده اند ولی هنوز خود را آبادانی و خرمشهری می دانند.

نصرالله وطنخواه را بیش از آنکه یک شاعر بدانم،یک ژنراتور شعر می نامم چرا که برای هر موضوع پیشنهادی،بسیار سریع شعر می گوید و با صدایی روان برایت می خواند تا جایی که گاهی آدم را مبهوت می سازد.مثلاً وقتی به او گفتم که این مصاحبه را برای وبسایت آبادان شهر خدا می خواه انجام دهم خیلی سریع گفت:

                               خانه و کاشانهء یاران ما          سایت آبادانی شهر خدا

                       شاد و سرمستم کند،جان می دهد     بانی اش را ای خدا حرمت نما

و سپس به ایشان گفتم که البته ممکن است که این مصاحبه در هفته نامهء یادگاری آبادان نیز به چاپ برسد،او هم بلافاصله گفت:

                یادگاری قلب آبادانمان     روشنی بخش شهر خوبانمان

                هفته هفته در نظر می آورد    مهد نفت و ورزش ایرانمان

نصرالله وطنخواه از سال 1384 با راه اندازی انجمن فرهنگی-اجتماعی یاران،برنامه ها و جشنواره های زیادی را با حضور آبادانی ها و خرمشهری های ساکن شیراز و حتی استان های دیگر کشور براه انداخته و باعث دلگرمی این مردم شده است.دهداری را عاشقانه دوست می دارد و یاد منوچهر سالیا را هنوز پاس می دارد.آنچه که در زیر می آید،چکیدهء مصاحبه ای دوستانه و صمیمانهء من با نصرالله وطنخواه است که در شهر شیراز و دفتر کار او صورت گرفته است:

آبادان در آئینه احادیث و روایات بزرگان

0
0
قدمگاه خضر نبی(ع) در ابادان.abadan.obodan

اصولاً یکی از مواردی که باعث ماندگاری و اثبات دیرینگی تاریخ هر شهر و سرزمینی می گردد، وجود روایات معتبر و احادیث متواتر از زبان و روایات بزرگان قابل اعتماد خواهد بود، تا آنجا که هر قدر این روایات معتبرتر و راویان و اسناد روایت آنان شناخته تر باشند، اثبات قدمت تاریخی و اعتبار و ارزش ان ناحیه کامل تر و قابل دفاع تر خواهد گردید.

با دانستن چنین مقدمه ای می توان انتظار داشت در صورت وجود روایات و اسناد معتبر دینی و مذهبی، آن هم از زبان انبیاء و اولیاء الهی، در مورد هر منطقه،شهر و سرزمینی، می توان ارزشی والا و در خور تحسین برای آن منطقه قائل گردید چه رسد  آنکه چنین روایاتی، به سند صحیح هم معنبر گردیده و نیز از لسان مبارک پیامبر گرامی اسلام،حضرت محمد(ص) و نیز ائمهء بزرگوار شیعه نقل گردیده شده باشند.

برخی از این روایات در تقسیم بندی اهل حدیث در گروه «ملاحم» به معنای پیشگویی قرار می گیرند و برخی دیگر از گذشتهء این شهر و عظمت معنوی این سرزمین حکایت دارند.اینک به بررسی چند روایت و حدیث معتبر از زبان مبارک پیامبر عظیم الشان اسلام و نیز مولای متقیان حضرت علی بن ابیطالب و نیز حضرت امام جعفر صادق(ع) می پردازیم:

احادیث نقل شده از پیامبر گرامی خدا،حضرت محمد(ص)

حدیث اول:          

پیامبر اکرم فرمودند:هر کس از شما عبادان(آبادان) را دید،در آن رباط بندد، زیرا که این شهر مشتی گل از بیت المقدس است.طوفان نوح آن را بدانجا انداخته،روز قیامت به سرزمین خود باز خواهد گشت.

(به نقل از کتاب احسن التقاسیم فی المعرفه الاقالیم،نوشتهء ابن مطهر مقدسی،صفحهء 87)

حدیث دوم:

رسول خدا(ص)در پاسخ به پرسش عبدالله ابن سلام که پرسید:چهار منبر از منابر بهشت در دنیا،در کجا قرار دارند؟فرمودند: اولین منبر،قیروان است در آفریقا، دومین منبر باب ابواب است در ارمنستان و سومین منبر در خراسان است و آن در پس نهری به نام جیحون قرار دارد و چهارمین منبر عبادان(آبادان) است.

(به نقل از بحارالانوار،نگارش علامه مجلسی،جلد60،صفحهء 32)

اینک شایسته است تا برای فهم و درک بیشتر و بهتر از مناطقی که توسط رسول خدا(ص) به عنوان منبرهای نور معرفی گردیده شده اند،به شرح مختصر هر یک از این سرزمین ها بپردازیم:

قیروان،شهر و ناحیه ایست در کشور تونس و در قارهء آفریقا که قدمتی بسیار طولانی داشته و زمانی از شهرهای تجاری مشهور جهان به شمار می رفته است.

باب ابواب، در واقع نامی است که جغرافی دانان عرب به شهر دربند، واقع در دامنهء جبال قفقاز و ساحل غربی دریای خزر(کاسپین) داده بودند.طبق گزارشات وقایع نگاران عهد قدیم،آب دریا تا پای دیواره های شهر می رسیده و در وسط این شهر لنگرگاه جهت کشتی های جنگی و تجاری ایجاد شده بوده و در دو طرف ساحل، دو دیوار ساخته شده بود و زنجیری محکم به دو طرف این دیوارها کشیده شده بود تا از ورود و یا خروج کشتی ها بدون هماهنگی و مجوز جلوگیری به عمل آید و احتمالاً دلیل برگزیدن چنین نامی برای این شهر وجود همین ورودی آبی بوده است(به نقل از فرهنگ معین،جلد پنجم،ذیل واژهء باب ابواب).

جیحون،رودخانه ایست در ماوراء النهر و امروزه مرز بین تاجیکستان و شمال شرقی افغانستان را تشکیل می دهد.از رودخانهء جیحون در بسیاری از کتب اساطیری و قدیمی ایران زمین از جمله داستان آرش کمانگیر و نیز در بسیاری از داستان های شاهنامه نام برده شده است.

حدیث سوم:

پیامبر خداوند فرمودند:دو در گشوده شده است در بهشت،یکی از عبادان و دیگری از قزوین،....

اصحاب عرض کردند:عبادان(آبادان) جدید الاحداث است!!! فرمودند:لیکن اول بقعه ایست که مردمانش به عیسی بن مریم(ع) ایمان آوردند.

(به نقل از کتاب تاریخ برگزیده، صفحات 762 و 763،تاریخ آبادان در روزگاران اسلامی،صفحهء 87)

شاید بتوان از این روایت،علاوه بر آنکه ارزش معنوی و مقام اخروی این سرزمین(آبادان) را به دست آوریم،می توان به قدمت تاریخی این سرزمین نیز پی برد،چرا که پیامبر گرامی در پاسخ به عرض اصحاب خویش که اظهار می دارند که آبادان سرزمینی جدیدالاحداث است،آن بزرگوار ضمن نفی جدیدالاحداث بودن این جزیره در آن زمان(حدود 1400 سال پیش)اشاره به وجود این سرزمین و نیز مسکونی بودن آن در زمان نبوت و دورهء دعوت حضرت مسیح(ع) یعنی بیش از 2000 سال پیش می نمایند.

حدیث چهارم:

پیامبر خدا(ص) فرمودند:عبادان(آبادان) و قزوین دو در از دروازه های بهشتند که بر روی اهل دنیا گشوده شده اند.

به نقل از کنزالعمال،متقی الهندی،جلد 12،صفحهء 300

آبادان در روایات منصوب به حضرت علی(ع)

مراسم بزرگداشت شکست حصر آبادان در شیراز

0
0
اجرای موسیقی محلی بندری توسط گروه صدف سیاه.obodan,abadan

تالار حافظ شهر شیراز،امروز میزبان آبادانی هایی بود که برای ابراز احساسات و زنده نگهداشتن یاد و خاطرهء سلحشوران روزهای دفاع مقدس و نیز پاسداشت روز بزرگ پنجم مهر ماه،سالروز شکست حصر آبادان به این تالار آمده و در گردهمایی که به همین منظور برگزار گردید شرکت جستند.

این مراسم که در روز جمعه سوم مهر ماه برگزار شد،با حضور اعضای محترم انجمن طنز استان فارس،گروهی از رزمندگان دوران دفاع مقدس،اعضای محترم انجمن دوستی بهبهانی های ساکن شیراز و آبادانی های ساکن شیراز و به همت انجمن ورزشی اجتماعی یاران به مدیریت نصرالله وطنخواه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم،سردار رفاهیت،رزمندهء حاضر در عملیات شکست حصر آبادان شرحی از چگونگی عملیات و نیز مشکلات پیش روی رزمندگان را ارائه نمود و سپس به روایت برخی خاطرات از آن عملیات و برخورد مردم آبادان با موضوع خروج از شهرشان پرداخت.

سپس برنامه های شاد و فرح بخشی از جمله شعرخوانی و اجرای اشعار طنز،اجرای موسیقی سنتی و نیز موسیقی بندری تقدیم حضار گرامی گردید که با استقبال بسیار خوب شرکت کنندگان مواجه شد.شاید یکی از بهترین و مورد توجه ترین بخش های این مراسم،اجرای موسیقی بندری توسط آقای پیام شمسی نوازندهء خوب سنتور به همراه پسر 9 سالهء ایشان پدرام شمسی،نوازندهء ضرب و تمپو بود که کاری بدیع و تازه به شمار می آید.

از جملهء دیگر بخش های این مراسم توزیع رایگان شماره های هفته نامهء یادگاری آبادان در بین حضار بود.

این مراسم در ساعت 13:30 به پایان رسید.

برای مشاهدهء گزارش دیگری از این مراسم، در خبرگزاری ایسنا، ا1740;نجا را کلیک کنید.

این رسم کنار در ورودی ایستادن بزرگترها را هیچوقت نمی توان از آبادانی های مهمان نواز گرفت.abadan,obodan سردار رفاهیت،رزمندهء دوران دفاع مقدس.abadan,obodan رحیم پیمان،طنز پرداز آبادانی و دبیر انجمن طنز استان فارس در کنار سایر اعضاء انجمن.abadan,obodan اجرای موسیقی سنتی توسط پیام شمسی و محمد جاری وندی،نوازندگان آبادانی ساکن شیراز.abadan,obodan پدرام شمسی،هنرمند کوچولوی آبادانی در کنار پدر مشغول هنرنمایی است.abadan,obodan

ویدئوی کوتاهی از سخنرانی سردار رفاهیت،یکی از فرماندهان جنگ در زمان محاصرهء آبادان در ارتباط با رشادت های مردم آبادان در زمان دفاع مقدس و نیز تاثیر این مقاومت بر روند جنگ.

 

 

 


تعدادی عکس و تصاویر خاطره انگیز از آبادان قدیم و جدید.

دانلود دکلمه ای زیبا و خاطره انگیز با لهجهء آبادانی

0
0

دکلمهء بسیار زیبا و خاطره انگیز مشهور به «صدا میاد» با صدای زنده یاد محمد صادق زاده، شاعر و گویندهء خوب آبادانی، در دههء چهل خورشیدی هنوز هم در یاد و خاطر بسیاری از مردم آبادان و خصوصاً آنان که حال و هوای آن روزهای آبادان و بویژه روزهای سراسر التهاب ملی شدن صنعت نفت را بیاد می آورند زنده و خاطره ساز است.محمد صادق زاده،که در سال 1369 دارفانی را وداع گفت،علیرغم سروده های بسیار زیاد و زیبای خود،متاسفانه کتاب و مکتوبی از خود به جای نگذاشت ولی در عوض این دکلمه که فقط یک بار از رادیو نفت ملی در آبادان پخش گردید،برای همیشه نام او را در فرهنگ و ادبیات جنوب و آبادان جاودانه ساخت.

برای دانلود این دکلمهء بسیار زیبا بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 

www.obodan.com.mp3دانلود دکلمهء صدا میاد

لینک کمکی برای دانلود این فایل

فرمت:mp3

حجم:10mg

به یاد خوانندهء دلها و نوازندهء گلها:امیر گلنوازان.به همراه دانلود یک دکلمهء زیبا

0
0
golnavazan.jpgامیر گلنوازان،خوانندهء خوش صدای آبادانabadan.obodan

ضرب المثلی یا که نقلی هست مبنی بر آنکه:هنرمندان هرگز نمی میرند......

نمی دانم که درست است یا خیر،نمی دانم که این قانون برای همهء هنرمندان تعمیم دارد یا فقط شامل برخی از هنرمندان می گردد ولی می دانم که امیر گلنوازان،خوانندهء خوب و مردمی شهر آبادان،هنرمندی که سال های سال مرمر سینه را با نوای خوش او لرزاندیم،مردی که بخاطر ضرب آهنگ بی نظیر نوایش یار را سر اسکله دیدار کردیم،خواننده ای که به حرمت نفس گرمش در شب عید عاشق شدیم و با عاشقانه های صدایش عاشق ماندیم و عاشق خواهیم ماند،خواننده ای که به لطف صدای مخملینش ما هم گل برای دلبران بردیم،برای همیشه زنده است و هیچگاه نخواهد مرد....

امیر گلنوازان که ساعاتی پیش به سوی معبود خویش شتافت، با دلی خوش و راضی از همشهریان خود با این دنیا وداع گفت و من چه خوشحالم که لااقل در این چند ماه آخر عمر آن مرد،همشهریان او در کنارش بودند و در کنارش ماندند و به او گفتند که ما تو را فراموش نکرده ایم خوانندهء خوب شهرمان.....

دکلمهء زیر که شعر آن از دوست گرامی و همشهری خوب هنرمند ما آقای نصرالله وطنخواه می باشد،با صدای ناقابل بنده تقدیم می گردد به همهء مردمانی که هنوز دل در گروی عشق با شهر خوبان،آبادان دارند هر چند که شاید از آبادان دور مانده باشند.

 

دانلود دکلمهء به یاد امیر

 

اجراء: با صدای بهرام مهتابی

mp3:فرمت

حجم:5/3 مگابایت

در صورت عدم دریافت و یا بروز خطا در لینک بالایی، می توانید از این لینک به عنوان لینک کمکی استفاده کنید.

 

لینک کمکی.کلیک کنید.

این هم ویدئویی از آخرین روزهای زندگی زنده یاد امیر گلنوازان،در حالی که بر تخت بیمارستان بستری بود،برای همشهریانش آهنگ زیبای شب عید را اجراء کرد.

 


Find more videos like this on ABADAN

علی قانع پیشکسوت ورزش والیبال و دبیر ورزش مدارس آبادان در گذشت.

0
0
ali-ghaneweb.jpgعلی قانع آبادان.abadan

شب گذشته،27 اردیبهشت 1389،آبادان عزیز ما یکی دیگر از مشاهیر و بزرگان خود را ازدست داد.علی قانع،پیشکسوت و داور بین المللی والیبال و دبیر ورزش و کارشناس تربیت بدنی آبادان به علت ایست قلبی،جان به جان آفرین تسلیم نمود

علی قانع که از مهاجرین خوشنام آبادانی ساکن شیراز بود،در روز 3 تیرماه 1315 در شهرستان جهرم متولد شدند و پس از انکه در هشت سالگی مادر خویش را از دست دادند،به همراه پدر به آبادان کوچ نمودند.0

او در جوانی به دبیری ورزش مدارس آبادان منصوب شد و به مدت 16 سال در دبیرستان فردوسی آبادان به این کار اشتغال داشت.از افتخارات بزرگ آن مرحوم داوری مسابقهء مهم و حساس بین تیمهای چین و ژاپن در سال 1353 و در قالب بازی های آسیایی آن دوره بود.0

از ایشان سه فرزند به نامهای الهام،مهران و رامین به یادگار مانده است که الهام در شیراز و دو فرزند دیگر ایشان در کشور سوئد سکنی دارند.

مراسم نشییع آن مرد بزرگوار فردا 29 اردیبهشت از حرم مطهر حضرت سید علاالدین حسین در شیراز به سمت دارالرحمهء این شهر تشییع خواهد شد و مراسم یادبودشان نیز در یکی از هتل های شیراز(هنوز اعلام نشده)برگزار می گردد.روحش شاد و یادش گرامی باد.

در ویدئوی زیر می توانید آخرین دیدار با ایشان را که مراسمی به مناسبت شکست حصر آبادان و در شهر شیراز برگزار گردید مشاهده فرمایید.

مراسم آزادسازی خرمشهر در شیراز برگزار گردید.

0
0
سردار جمشید خلقی رئیس هیئت مدیرهء انجمن خوزستانی های ساکن شیراز

خرمشهر را خدا آزاد کرد.«امام خمینی»

فتح خرمشهر،فتح خاک نیست،فتح همهء ارزشهای اسلامیست.«امام خمینی»

امروز خرمشهر،به عنوان سمبل و پرچم مقاومت و الگویی برای تمامی ملل مظلوم و محروم جهان محسوب می گردد تا به تمامی ظالمین اعلام کنند که خون بر شمشیر پیروز است.«مقام معظم رهبری»

.......................

این جملات زیبا و جملاتی نظیر این واژگان را بسیار شنیده ایم و بسیار با آنها آشناییم.سخنانی که هر واژهء آن هزاران حکمت نهفته و آشکار را در خود پنهان دارد.جملاتی که اکثر اوقات فقط پوسته و ظاهر آن را درک نموده ایم و هرگز به درون آنها راه نیافته ایم ولی.....هر چه که باشند نشان از عظمت آن عملیات بزرگ آسمانی در سال 61 را دارند.نشان از بزرگی و الوهیت همت آن مردان پاک باخته را دارند.نشان از لزوم انتقال ارزش های والای آن ایام را به نسل امروزین و نسل های بعدی را دارند.

هر چند که سخت اعتقاد دارم که خرمشهر آزاد شد و لی آباد نشد،هر چند که معتقدم که آبادان عزیز ما پس از پایان جنگ،جنگزده تر گردید ولی هیچکدام از این موارد ذره ای از ارزش های آن فتح بزرگ و ایثار آن مردان سترگ که هر کدام تبدیل به اسطوره ای از عرفان و رزم همزمان گردیدند نمی کاهد.رادمردانی که ندای پیر خود را به گوش دل شنیدند و فریاد سمعا و طاعتا سر دادند و از گوشه و کنار کشور خود را به نقطهء قلب ایران و جهان اسلام یعنی خرمشهر رسانیدند و آن خونین شهر را دوباره خرم کردند.

از ارزشهای والای آن روزهای زیبا هر چه بگوییم کم گفته ایم و هر چه بشنویم کم شنیده ایم اما هرگز فراموش نخواهیم کرد که آن گشایش و آن فتح عظیم که همهء سیاسیون و نظامیان جهان را حیرت زده نمود در سایهء پیروی از مردی صورت پذیرفت که روح خدا بود و سایهء حق بر زمین.مردی که کلامش بوی عرفان می داد و حضورش نوید بخش روزهای تسلط مستضعفین بر عالم بود.و این به ما می آموزد که هر گاه در سایه سار خوش ولایت،گوش به فرمان ولی امر خود باشیم هرگز راه را گم نخواهیم کرد و باز هم باعث حیرت همهء ابر قدرت ها خواهیم بود.

در راستای زنده نگهداشتن همین ارزش های والا و انتقال آن به نسل های بعد،انجمن خوزستانی های ساکن شیراز همچون سال های گذشته اقدام به برگزاری مراسم بزرگداشت سوم خرداد، سالروز آزادی خرمشهر را نمود.

این مراسم که در روز سوم خرداد ماه جاری و در تالار بزرگ فرهنگیان شهر شیراز برگزار گردید، از سوی انجمن خوزستانی های ساکن شیراز به مدیریت سردار جمشید خلقی و با همکاری انجمن خیریهء حضرت بتول به مدیریت جناب آقای خراسانی اجراء شد.

در طی این مراسم که با حضور حدود بیش از هزار نفر از مدعوین برگزار گردید،بسیاری از مدیران و نیز رزمندگان دوران دفاع مقدس و فاتحین خرمشهر حضور پیدا کردند و در طی همین مراسم از تعدادی از ایثارگران و رزمندگان ایام جنگ تقدیر و تشکر گردید.

از جملهء این مدیران و مسئولین می توان به حضور این عزیزان اشاره نمود:

حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محضری،فرماندهی عقیدتی سیاسی منطقهء هوایی شهید دوران.

سردار اسکندری،مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس.

سردار مشفق،جانشین سابق لشکر19 سپاه فجر استان فارس.

سردار سعید اسدی رئیس بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح.

مهندس مختاری ریاست شورای اسلامی شهر شیراز.

جناب آقای مهندس دستغیب،نمایندهء محترم مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی.

جناب اقای عباسی،معاونت محترم فرهنگی شهرداری شیراز.

سردار گردشی،مشاور امور ایثارگران استانداری فارس.

آقای محمد حسین محمد حسنی،ریاست محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان شیراز.

سرهنگ اکبری جانشین محترم نیروی انتظامی استان فارس.

گروهی از ورزشکاران و پیشکسوتان رشته های مختلف ورزشی در استان فارس.

فرماندهان گردانهای عملیاتی 8 سال دفاع مقدس.

تعدادی از خانواده های معظم شهداء.

در ضمن از جناب آقای دکتر محسن رضایی دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و از فرماندهان دوران دفاع مقدس نیز برای حضور در این مراسم دعوت به عمل آمده بود ولی با توجه به اشکالی که در پرواز ایشان به وجود آمد ایشان موفق به حضور در این نشست معنوی نگردیدند.

در طی این مراسم، از 25 تن از خانوادهء معظم شهدای دوران دفاع مقدس تقدیر به عمل آمد و نیز به 15 خانواده از خانواده های خوزستانی های ساکن شیراز جهیزیهء کامل اهداء گردید.

در پایان برگزاری این آئین معنوی،ضیافت شام در یکی از باغ های شهر شیراز برگزار شد.

با آرزوی موفقیت و بهروزی برای عزیزانی که جهت هر چه بهتر برگزار شدن این مراسم و نیز انتقال ارزهای معنوی روزگار دفاع مقدس به نسل های بعدی می کوشند.

برای دیدن تصاویر در ابعاد بزرگتر بر روی تصویر مورد نظر کلیک کنید.

حضور مقامات کشوری و لشکری و همچنیم مدیران استانی در این همایش بسیار چشمگیر بود. حضور مدیران و مسئولین در مراسم حضور برخی از فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس باعث غنای هر چه بیشتر فضای معنوی این مراسم گردیده بود.

متن سخنرانی دکتر علی شریعتی در دانشکده نفت آبادان.

0
0
دکتر علی شریعتی،آبادان

آبادان عزیز ما از دیر باز از جمله پایگاههای روشنفکری و بویژه روشنفکری دینی نه تنها در سطح کشور ایران که در سطح بین المللی منطقه خاورمیانه محسوب می گردیده است و از جمله مکانهایی که می توان از آنها تحت عنوان سنگرهای روشنفکری و بیداری جوانان در آن نام برد،دانشکدهء بزرگ نفت آبادان بوده است.

حضورمکرر شخصیت های بزرگی همچون آیت الله هاشمی رفسنجانی،دکتر علی شریعتی،شهید نواب صفوی و نیز ایجاد اولین انجمن اسلامی دانشجویی در کشور ایران و همچنین نشر ماهنامه ای با مضامین دینی و اسلامی توسط این انجمن در دانشکدهء نفت آبادان را می توان شاهدی بر این مدعا دانست.

به مناسبت 29 خرداد ماه،سالروز درگذشت دکتر شریعتی،متن سخنرانی آن معلم فرهیخته که به مناسبت فرا رسیدن عید بزرگ مبعث و در دانشکدهء نفت آبادان در سال 1348 ایراد گردیده شده را بصورت یک فایل نوشتاری فشرده و بسیار کم حجم تقدیم حضور همهء دوستان عزیز میکنم.لازم به یادآوریست که این متن از روی نوار سخنرانی ایشان پیاده گردیده و بدون هیچگونه تغییر و حذف و اضافه ای به حضور شما تقدیم میگردد.

با آرزوی بازگشت شهر خوبان،آبادان عزیز به روزگاران آبادادی و عظمت خویش.

متن نوشتاری سخنرانی دکتر شریعتی در دانشکدهء نفت آبادان در سال 1348

حجم:115کیلوبایت(بسیار کوچک)

برای دانلود اینجا را کلیک کنید.

در صورت مشاهدهء مشکل در لینک بالا،می توانید از

 این لینک استفاده کنید

 

دانلود چند فیلم و موسیقی بندری آبادانی

0
0

بزرگی می گوید: ما بر روی شانهء گذشتگان و اسلاف خویش ایستاده ایم، از این روست که چنین بلند قد و رشید          می نماییم....

و این واقعیتی است غیر قابل انکار که اگر همت و زحمات بزرگان ما نبود، امروز ما در این موقعیت و مکان «ایستاده نبودیم».

نمی خواهم راه دور بروم و نمی خواهم مثال های دور از ذهن برای شما بازدید کنندگان گرامی این وبسایت بیاورم.به رزمندگان هشت سال دفاع مقدس اشاره می کنم، به همانان که برای خاک و دین خود، خون و زندگی خویش را تقدیم کردند، همانان که برای آرامش امروز من و تو، آرامش خود را گرو گذاشتند و برای گرمای زندگی نسل ما، شب های سرد و سوزان را در سنگرهای نمور جنوب و غرب کشور تحمل کردند.

می خواهم به کسانی اشاره کنم که اگر چه سلاح گرم در دست نگرفتند ولی پا به پای رزمندگان، در حالی که سلاح دوربین را بر دوش خود می کشیدند، زیباترین صحنه ها را ثبت کردند تا نسل امروز و نسل های فردا بداند که روز و روزگاری، در این مرز و بوم و در صحراهای جنوب و کوهساران غرب ایران چه گذشت و چه کسانی مرد و مردانه ایستادند و جنگیدند...

مردم آبادان نیز، چه آنان که در خط مقدم حضور داشتند و چه آنها که شهر را حفظ کرده بودند تا هم به جنگاوران ایرانی روحیه مضاعفی بخشیده باشند و هم از شهر و دیار خود دفاع کرده باشند، در عین گذران زندگی عادی خویش در شهر و دیارشان، صحنه هایی از ایثار و مردانگی و پایمردی را خلق کردند که شاید هیچ دوربینی یارای ثبت و هیچ قلمی توان بیان آن را نداشته باشد.

یکی از  معدود فیلم های مستند تهیه شده در این زمینه، فیلم آبادان شهر مظلوم می باشد که توسط گروه روایت فتح و در سال های اولیهء جنگ تحمیلی و از سطح شهر آبادان ثبت شده است.این فیلم چنان تکان دهنده و دارای صحنه های فجیع انسانی ناشی از توحش دشمن بعثی بود، که تهیه کنندگان فیلم صحنه هایی از آن را حذف و هرگز حاضر به پخش آن تصاویر نشدند.

این فیلم را می توانید در همین پنجره مشاهده و در صورت تمایل دانلود نمایید:

 

 

برای دیدن فیلم های بیشتر و شنیدن چند موسیقی زیبای آبادانی به ادامهء مطلب بروید


بیوگرافی و زندگی نامهء ناصر تقوایی

0
0
ناصر تقوایی، هنرمند، فیلمساز،کارگردان و فیلمنامه نویس آبادانی،آبادانabadan

به مناسبت 72 سالگی کارگردان آبادانی: ناصر تقوایی

بیوگرافی ناصر تقوایی:

ناصر تقوایی در 21 تیرماه 1320 در شهر آبادان به دنیا آمد.در بسیاری از آثار ناصر تقوایی می توان حال و هوای جنوبی و حضور دریا و بندر را احساس کرد.

بر خلاف بسیاری از شایعات در مورد تحصیلات وی در رشتهء ادبیات فارسی در دانشگاه تهران، خودش می گوید: «من اصلا دانشگاه نرفتم، بالاترین مدرک تحصیلی که دارم، دیپلم ریاضی هست که آن را هم در یکی از دبیرستان های شهر آبادان گرفتم».

ناصر تقوایی پیش از آنکه جذب سینما و فعالیت های سینمایی گردد، به تلویزیون رفت و مشغول ساخت سریال های تلویزیونی شد.

اولین حضور سینمایی ناصر تقوایی در سینما، همراهی با عوامل فنی فیلم خشت و آئینه به کارگردانی ابراهیم گلستان بود و سپس با ساخت فیلم آرامش در حضور دیگران، در سال 1349 با عنوان یک فیلمساز، بسیار خوش درخشید.آرامش در حضور دیگران، برداشتی هوشمندانه بود از نوشته ای به قلم غلامحسین ساعدی.

دهه ۱۳۶۰ دهه شگفتی‌های سینمای ایران بود و یکی از این شگفتی‌ها بازگشت تعدادی از فیلمسازان باسابقه از جمله ناصر تقوایی به سینمای بعد از انقلاب بود. ناصر تقوایی با فیلم ناخدا خورشید(۱۳۶۵) که در جشنواره فجر به نمایش درآمد و چند جایزه دریافت کرد و منتقدان نیز حسابی فیلم را تحویل گرفتند، بازگشت خود را اعلام کرد.

تقوایی داستان فیلمش را بر اساس رمان داشتن و نداشتن اثر ارنست همینگوی بنا کرد و به خوبی توانست آن را با فضای بومی یک جزیره جنوبی منطبق کند.

وی بیش از چهار دهه است که در گستره ادبیات و سینما فعالیت دارد؛ اگر چه او را اغلب به عنوان سینماگر می‌شناسند؛ سینماگری که در طول فعالیت سینمایی‌اش هیچگاه شتابی برای تولید انبوه نداشته است.

تقوایی در حال حاضر به عنوان عکاس مستقل مشغول به کار بوده و در کنار اشتغال به عکاسی، در موسسهء کارنامه به تدریس فیلمنامه نویسی مشغول می باشد.

آثار ناصر تقوایی:

آرامش در حضور دیگران(1349)

صادق کرده(1350)

نفرین(1352)

دایی جان ناپلئون(1354)

ناخدا خورشید(1365)

ای ایران(1368)

کشتی یونانی(1377)

کاغذ بی خط(1380)

چای تلخ(نا تمام)

زنگی و رومی(نا تمام)

   

ناصر تقوایی، فیلمنامه نویس،کارگردان و هنرمند آبادانی،آبادان ناصر تقوایی، فیلمساز،فیلمنامه نویس،کارگردان و هنرمند آبادانی، آبادان،Aabadan
منبع: ویکی پدیا
Viewing all 16 articles
Browse latest View live




Latest Images